Aanmelden

Aangezien u zowel voor de Basis GGZ (BGGZ) als de Specialistische GGZ (SGGZ) een verwijsbrief nodig hebt, om voor vergoeding in aanmerking te komen is het noodzakelijk dat u vooraf contact opneemt met uw huisarts. Ook medisch specialisten en jeugdartsen mogen doorverwijzen.

Vervolgens kunt u zich aanmelden door telefonisch contact op te nemen met onze zorgadviseur .

Wanneer u zich telefonisch aanmeldt, zal de zorgadviseur o.a. vragen naar:

  • de verwijsbrief
  • het polisnummer van uw ziektekostenverzekering
  • uw Burger Service Nummer (BSN)
  • het nummer van uw identificatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

Wij zijn wettelijk verplicht deze gegevens in uw dossier op te nemen. U krijgt informatie over de werkwijze en de mogelijkheden van de praktijk en de financiële aspecten van de hulpverlening.

Na ontvangst van de verwijzing sturen wij u een e-mail met daarin de link naar de site van onze vragenlijsten. Aan de hand van de uitkomsten kunnen wij uw situatie beoordelen en samen met u de beste behandeling bepalen. Uw behandeling wordt zo snel mogelijk gestart en vanaf het eerste moment staat onze zorgadviseur telefonisch en per mail tot uw beschikking.

De praktijk streeft ernaar zonder wachttijden te werken. Helaas blijkt dit voor sommige vormen van hulpverlening niet altijd mogelijk. Wanneer er sprake is van een wachttijd, wordt de duur hiervan met u besproken, zodat u de afweging kunt maken elders hulp te gaan zoeken dan wel te wachten.