Putten

De meeste behandelingen vinden plaats op onze praktijk/boerderij in Putten, gelegen in het centrum van het land temidden van de oerbossen van de Veluwe. Naast natuurschoon beschikken we over honden en paarden die, indien wenselijk, hun steentje bijdragen
Omdat de natuur een belangrijke bijdrage levert aan het herstelproces zullen sommige behandelingen deels in de buitenlucht plaatsvinden
De praktijk is bereikbaar met het openbaar vervoer. Putten heeft een station en de bus stopt voor de deur.

Op deze plek is tevens ons kenniscentrum gevestigd, waar onderwijs wordt gegeven en onderzoek wordt gedaan naar de verdere ontwikkeling en de effecten van onze vroegkinderlijke complexe trauma behandelingen.

Frankrijk

Voor een beperkt aantal cliënten met vroegkinderlijk complex trauma is een meer intensieve (klinische) behandeling geïndiceerd. Deze behandeling wordt gegeven in Frankrijk op Oosting HorseRiding. Oosting HorseRiding ligt midden in Het Parc Naturel du Haut-Languedoc, De Tarn, een duizenden hectares groot natuurgebied, in één van de mooiste streken van Zuid-Frankrijk.

Onze ervaringen met de hulpverlening aan de Volendamse slachtoffers hebben ons geleerd, dat wanneer er sprake is van complex trauma, het voor sommige mensen van groot belang is, op grote afstand van de plek waar het trauma heeft plaatsgevonden, te werken aan herstel.

Door middel van de eerder genoemde methoden wordt op deze locatie extra aandacht besteed aan het bieden van veiligheid, het aanwezig zijn in het hier-en-nu door het bevorderen van zintuiglijke processen, primaire levensvoorwaarden in de vorm van gezonde voeding, structuur en rust, het inzetten van dieren bij een lichaamsgerichte benadering en het aangaan van verbindingen.